New Note Festival 2015 Program

Her kan du se programmet for New Note Festival 2015!

Torsdag
Band Tid Venue
Den Magnetiske Ørn Torsdag 14.00 Lille scene
Spellbound Suntable Torsdag 15.00 Store scene
Xolo Island Torsdag 17.00 Lille scene
George Best Torsdag 18.00 Store scene
Waldo & Marsha Torsdag 19.30 Truckhallen
The Awesome Welles Torsdag 20.30 Store scene
The White Album Torsdag 21.30 Truckhallen
Fredag
Band Tid Venue
Santiago Fredag 14.00 Lille scene
De Underjordiske Fredag 15.00 Store scene
For Akia Fredag 17.00 Lille scene
The Attic Sleepers Fredag 18.00 Store scene
Shadow Age Fredag 19.30 Store scene
Asbjørn Fredag 20.30 Truckhallen
Gooms Fredag 21.30 Store scene
Choir of Young Believers Fredag 22.30 Truckhallen
Lørdag
Band Tid Venue
Keep Camping Lørdag 12.00 Store scene
Alfakat Lørdag 13.00 Lille scene
Paper Tigers Lørdag 14.30 Store scene
Rest In Beats Lørdag 15.30 Lille scene
Coco Moon Lørdag 16.30 Store scene
Vinnie Who Lørdag 18.00 Truckhallen
D/troit Lørdag 19.15 Store scene
Anya Lørdag 20.30 Truckhallen
We Are The Way For The Cosmos To Know Itself Lørdag 21.30 Store scene
Oh Land Lørdag 22.45 Truckhallen
Ingen koncerter matchede din forespørgsel!

Alfakat

Lørdag 13.00

Alfakat

Lørdag 13.00
Lille scene

Bag ALFAKAT finder man producerne Thor Finland og Holtoug og den distinkte sangerinde Erikka S. Bahnsen i front. Med sin lette, underspillede og forføreriske stemme drager hun lytteren med ind i en lydkulisse, der strækker sig fra en gammel støvet bar i New York i 60’erne til et moderne elektronisk popunivers.

Anya

Lørdag 20.30

Anya

Lørdag 20.30
Truckhallen

Det spirende R&B talent lægger vejen forbi til sommer med legende let pop, som tager udgangspunkt i forbillederne fra de sidste 20 års R&B-, hip-hop og popmusik, hvor det nordiske islæt binder inspirationerne sammen. Bag produktionerne har vi Hukaos-producerne Carl Barsk og Frederik Carstens, der blandt andet står bag kometen Karl William, der gæstede festivalen sidste år. 2015 bliver et travlt år for ANYA, som allerede har haft opvarmningstjanser for Scarlet Pleasure og Julias Moon.

Asbjørn

Fredag 20.30

Asbjørn

Fredag 20.30
Truckhallen

I 2012 debuterede den 19-årige sanger Asbjørn med albummet Sunken Ships. Samme år gæstede han New Note Festival og gav en mindeværdig og energisk koncert. Asbjørn skriver hjerteskærende popsange, og på hans nyeste album Pseudo Visions fra 2015 har han selv indspillet de fleste instrumentale spor. Asbjørn giver den hele armen, bogstavelig talt, når han spiller live, så der er garanti for fest, når han genbesøger New Note Festival i år.

Choir of Young Believers

Fredag 22.30

Choir of Young Believers

Fredag 22.30
Truckhallen

Choir of Young Believers er en Danmarks største musikalske successer de seneste ti år. Med hits som Hollow Talk og det anmelderroste album Rhine Gold er Choir of Young Believers blevet verdensberømte på trods af at spille eksperimentel og grænsesøgende musik. Efter en pause vendte bandet tilbage i 2014, hvor de varmede op for Depeche Mode på deres Europaturné, samt varslede nyt album i 2015. På den første single Face Melting fra den forestående udgivelse giver Jannis Makrigiannis den som R&B-crooner, hvilket vidner om flere nye musikalske landvindinger fra Choir of Young Believers.

Coco Moon

Lørdag 16.30

Coco Moon

Lørdag 16.30
Store scene

Coco Moon spiller musik for musikkens skyld. Med ørehængende melodier uden unødigt omsvøb inviterer de publikum indenfor til deres ærlige og imødekommende musik. Bandet besøgte sidst festivalen i 2011, men er nu albumaktuelle og klar på endnu en tur til Hillerød. På Coco Moons nyeste album Marble Mouth skinner deres kompromisløse og umiddelbare lyd virkelig igennem. Blandet med gamle pophits som There’s a Change vil de levere en intens koncertoplevelse, når de går på scenen lørdag aften.

D/troit

Lørdag 19.15

D/troit

Lørdag 19.15
Store scene

I 2013 blev bandet D/troit dannet af Stefan Andersen, Toke Nisted, Klaus Højbjerg, Mads Jensen og Jackie Larsen. Sidenhen har de leveret et potent mix af soul og funk og har været et smut i Texas for at optage kor med autentisk sydstatslyd. I 2014 udgav de deres EP Do The Right Thing, og deres koncerter har modtaget stor ros for deres smittende energi.

De Underjordiske

Fredag 15.00

De Underjordiske

Fredag 15.00
Store scene

De Underjordiske er dansksproget rock’n’roll med elementer fra 60’ernes psykedeliske rock og 80’ernes guitarpop. Teksterne kredser om temaer som frigørelse, spiritualitet og kærlighed. Sangene pendulerer mellem lette fængende up-tempo numre, storladne tunge melodier og magien i det repetitive. Der kommer et debutalbum fra De Underjordiske i 2015.

Den Magnetiske Ørn

Torsdag 14.00

Den Magnetiske Ørn

Torsdag 14.00
Lille scene

Den Magnetiske Ørn spiller improviseret og catchy avantgarde-pop. Bandet udgav deres debutalbum i 2014 og har efterfølgende turneret rundt i både Europa og Mellemøsten. Den Magnetiske Ørns musik er improviseret og sangene skabes i nuet. De episke og psykedeliske tekstunivers leveres af forsanger Michael Rexen. Hans unikke vokal skaber sammen med det sprudlende trommespil, de kantede synthesizere og det overraskende guitarspil bandets karakteristiske lyd.

For Akia

Fredag 17.00

For Akia

Fredag 17.00
Lille scene

I fjorden ud for byen Qaqortoq i Grønland ligger øen Akia. Deroppe hersker de store følelser og tidløsheden, men også fornemmelsen af at være helt jordbunden. Og friktionen mellem de vibrationer er præcis, hvad trioen For Akia higer efter. For Akia spiller dansevenlig og funky rock’n’roll. Men bag det umiddelbare og legende udtryk gemmer der sig en alvor fra virkelighedens tilværelse. Det ambitiøse projekt har allerede båret frugt, da bandet vandt Karrierekanonen i 2014 og fik en pladekontrakt hos SONY Music, sammen med hvem deres debutalbum skal blive en realitet. 

George Best

Torsdag 18.00

George Best

Torsdag 18.00
Store scene

Den elektroniske kvartet ønsker at forføre lytterens tanker til strandbaren og lange tropiske nætter, når de spiller dansabel electro-pop med kærlighed til det synth-drevne new-wave og nu-disco univers. Deres debut EP udkommer i foråret 2015.

Gooms

Fredag 21.30

Gooms

Fredag 21.30
Store scene

Gooms startede som to barndomsvenners trippede popekskursioner, men har siden udviklet sig til en kvartet med Lasse Bækby Buch, Jens Ramon, Suni Zacharias og Aske Zidore. Bandet udgav i 2014 debutpladen Beyond Life, udgivet på pladeselskabet Escho. Beyond Life er 3000 idéer imploderet til 12 eklektiske eksplosioner, og albummet står som et funklende eksempel på, at avantgarde og pop ikke behøver at være to uforenelige størrelser.

Keep Camping

Lørdag 12.00

Keep Camping

Lørdag 12.00
Store scene

Keep Camping spiller mørk, men optimistisk folk-clubbing og er historien om postmodernistiske sange fra et hvileløst sind. Teksterne tager de helt store eksistentielle spørgsmål op til overvejelse, og bandet vandt sidste år DR’s talentkonkurrence KarriereKanonen.

Oh Land

Lørdag 22.45

Oh Land

Lørdag 22.45
Truckhallen

Den underskønne Nanna Øland Fabricius, også kendt som Oh Land, kommer for tredje gang tilbage til New Note Festival. Med sig har hun sit nyeste skud på stammen, albummet Earth Sick, et album hvor hun går tilbage til sit musikalske udgangspunkt. Efter den massive succes med det selvbetitlede album fra 2011 og opfølgeren Wishbone er Oh Lands kunstneriske vision blevet sat i fokus, og hun har selv sat sig for bordenden som komponist, producer og selvfølgelig musiker. Musikken tager stadig udgangspunkt i elektronisk pop, men er blevet endnu mere nærværende og personlig. Der er derfor alt grund til at møde op i Truckhallen, når Oh Land spiller sidste koncert på årets New Note Festival, og mon ikke hun også tager et par gamle hits med som Son Of A Gun, White Nights og Renaissance Girl.

Paper Tigers

Lørdag 14.30

Paper Tigers

Lørdag 14.30
Store scene

Paper Tigers består af Nicklas Løvén, Max Hoffmeyer og brødrene Linus og Andreas Valdemar. De fire har trådt deres musikalske børnesko i det nordsjællandske, hvor de for seks år siden fandt sammen og dannede Paper Tigers. Deres udtryk er gennemført og energisk med tydelig britisk inspiration med alt hvad det indebærer af frisurer, blomstrede skjorter, chelsea-støvler og kærlighed til autentisk, melodisk britrock. Siden de sidst besøgte festivalen i 2012 har bandet indspillet deres første fuldlængde album, som har høstet roser i både ind- og udland.

Rest In Beats

Lørdag 15.30

Rest In Beats

Lørdag 15.30
Lille scene

Rest In Beats består af sanger/sangskriver Rezwan og producer/beatsnedker Sebastian. Bandets musikalske univers tager udgangspunkt i hip-hoppens minimalistiske beatkultur, der tilsat Rezwans dragende vokal giver det en smuk originalitet. Duoen spillede til og med deres debutkoncert på netop Klaverfabrikken, og vi er derfor utroligt glade for at præsentere den dansksprogede duo på New Note Festival 2015.

Santiago

Fredag 14.00

Santiago

Fredag 14.00
Lille scene

Det folk/indie/americana-inspirerede orkester spiller musik med dagligdagens melankoli som udgangspunkt, hvilket kan lede tankerne mod orkestre som blandt andet The National. Forsanger Mathias Elkjærs dybe ryst og resten af medlemmernes velspillende melankoli kan høres på debuten No More Songs About The Moon. Udover New Note Festival, kan bandet også opleves på dette års Roskilde Festival.

Shadow Age

Fredag 19.30

Shadow Age

Fredag 19.30
Store scene

Lokale Benjamin Fischermann er efterhånden en fast del af New Note Festivals program i en eller anden sammenhæng. Benjamin, der tidligere har gæstet festivalen med navne som Ghost Venue og Jetsi Kain, lægger nu vejen forbi med sit elektroniske soloprojekt Shadow Age, som er i den mørkere del af det elektroniske univers.

Spellbound Suntable

Torsdag 15.00

Spellbound Suntable

Torsdag 15.00
Store scene

I 2013 blev Spellbound Suntable dannet. Bandnavnet er inspireret af et maleri af Salvador Dalí.  De forfører deres publikum med en fusion af psykedelisk rock og upbeat guitarriffs. Lyrikken er ambitiøs, og humøret er optimistisk.

The Attic Sleepers

Fredag 18.00

The Attic Sleepers

Fredag 18.00
Store scene

De to venner Mathias Barfoed og Matias Knigge Laursen står bag indiebandet The Attic Sleepers, som er blevet modtaget enormt godt på den danske musikscene og allerede har spillet flere udsolgte koncerter. Københavnerduoen udgav tidligere i år EP’en Lanquin, som har fem harmoniske sange med gennemtænkte lydbilleder. De indeholder melodisk drømmende guitarfigurer og skæve c-stykker med Mathias’ lyse og sødmefulde klang i front.

The Awesome Welles

Torsdag 20.30

The Awesome Welles

Torsdag 20.30
Store scene

The Awesome Welles er en dansk alternativ rocktrio fra København. De tre medlemmer fandt for to år siden sammen i den danske undergrund med fælles vision om og længsel efter at give rockmusikken og dens ry et kunstigt åndedræt. Denne ambition blev til debutalbum i 2012 som er et råt, men inderligt, storladent og på samme tid fængslende album. The Awesome Welles står for seriøs rockmusik og det leverer de i høj grad også på scenen.

The White Album

Torsdag 21.30

The White Album

Torsdag 21.30
Truckhallen

De tre danske mænd med store hjerter, store skæg og store maver spiller alternativ folk-musik med et strejf af nordisk melankoli. Deres musik er intelligent, intuitiv, gribende og til tider hjerteskærende smuk. Trioen bidrager på scenen med deres humoristiske gemytter og lader rummet fyldes af deres akustiske guitarmelodier og a-capella vokalstykker.

Vinnie Who

Lørdag 18.00

Vinnie Who

Lørdag 18.00
Truckhallen

Niels Bagge alias Vinnie Who har lagt disko-skoene på hylden for denne gang og indtager New Note Festival med det 70’er inspirerede album Harmony, hvoraf singlerne Seven og Only Dreaming allerede er blevet spillet flittigt på de danske radiostationer. Siden debuten Then I Met You fra 2010 er Vinnie Who blevet et etableret navn på den danske musik scene, hvilket bl.a. har resulteret i åbningen af den legendariske Orange Scene på Roskilde Festival 2013. Oplev en tilbagelænet Vinnie Who i New Note Festivals intime og hyggelige rammer.

Waldo & Marsha

Torsdag 19.30

Waldo & Marsha

Torsdag 19.30
Truckhallen

Waldo & Marsha gæstede New Note Festival i 2013, og nu er de igen klar til at gå på scenen og være med til at fejre festivalens 10-års jubilæum. Bandet udgav i 2013 deres debutalbum Zoo, der med sin melankolske og drømmende shoegaze, fik stor opmærksom i både Danmark og udlandet.

Siden da er oktetten blevet til en sekstet, og de melankolske toner er skiftet ud med vocoders og mere ubekymret dream pop. Dette beviser bandet på deres seneste EP In it to Win it, der med sin sfæriske og drømmende popmusik får en til at trække på smilebåndet og glemme hverdagens bekymringer. Så iklæd dig et par lyse højtajlede cowboybusker, en sart pastelfarvet rullekrave, og drøm dig tilbage til startfirserne sammen med Waldo & Marsha.

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself

Lørdag 21.30

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself

Lørdag 21.30
Store scene

Kvartetten med det lettere kryptiske navn We Are The Way For The Cosmos To Know Itself fortæller gennem deres storladne tekno-pop historier om intergalaktiske sammenhænge. Efter at bandet udgav deres første single Tiger sidste år, er det gået stærkt, og bandet er nu blandt finalisterne i Karrierekanonen. Når WATWFTCTKI går på scenen på New Note Festival vil farverige kostumer, lys, videoprojektioner og tung bas danne rammerne for en energisk og kosmisk koncertoplevelse. 

Xolo Island

Torsdag 17.00

Xolo Island

Torsdag 17.00
Lille scene

Duoen Xolo Island har hver for sig rodet med musik siden ungdomsklubtiden, men fandt i 2012 sammen den rigtige melodi. De bevæger sig i grænselandet mellem elektronisk pop og funk, hvor dybfølt melankoli møder flirtende feststemning.