New Note Festival 2013 Program

Her kan du se programmet for New Note Festival 2013!

Onsdag
Band Tid Venue
Simon Toldam Trio Onsdag 18.00 Buddha's
Tranberg og Davidsen Onsdag 19.15 Buddha's
Eggs Laid By Tigers Onsdag 20.15 Truckhallen
Oh Land Onsdag 21.30 Truckhallen
Torsdag
Band Tid Venue
Elephant in the Room Torsdag 15.00 Torvet
Harmonics Torsdag 15.45 Klaverfabrikkens Gård
Crunch House Torsdag 16.30 Gårdscenerne
Echo Me Torsdag 17.15 Klaverfabrikkens Gård
Navneløs Torsdag 19.00 Truckhallen
Efterklang Torsdag 20.30 Truckhallen
Taragana Pyjarama Torsdag 22.00 Truckhallen
Fredag
Band Tid Venue
Frederik Jyll Fredag 15.00 Torvet
Line Hvid Fredag 15.45 Klaverfabrikkens Gård
Madson Fredag 16.30 Gårdscenerne
Paper Tigers Fredag 17.15 Klaverfabrikkens Gård
Ice Cream Cathedral Fredag 20.00 Truckhallen
Ghost Venue Fredag 20.45 Truckhallen
CTM Fredag 21.15 Truckhallen
Linkoban Fredag 22.30 Truckhallen
Lørdag
Band Tid Venue
Modspil Lørdag 11.45 Torvet
Rozy Hawkes Lørdag 12.30 Gårdscenerne
Nanome Lørdag 13.45 Klaverfabrikkens Gård
Schultz and Forever Lørdag 15.00 Klaverfabrikkens Gård
In Memoirs Lørdag 16.15 Klaverfabrikkens Gård
Martin Fabricius Trio Lørdag 16.30 Hillerød Bibliotek
Jetsi Kain Lørdag 17.30 Klaverfabrikkens Gård
Dahl/Pasborg Duo Lørdag 19.00 Støberihallen - Sal
Virgin Suicide Lørdag 20.00 Truckhallen
Waldo & Marsha Lørdag 21.00 Truckhallen
The Rumour Said Fire Lørdag 23.00 Truckhallen
Asbjørn Lørdag 00.30 Truckhallen
Ingen koncerter matchede din forespørgsel!

Asbjørn

Lørdag 00.30

Asbjørn

Lørdag 00.30
Truckhallen

I april 2012 udsendte den nu 20-årige Asbjørn sit debut-album Sunken Ships, og med dets melodiske elektro-pop univers og klokkeklare popomkvæd vakte det berettiget opsigt hos de danske musikanmeldere. Asbjørn har et ganske unikt tag på popmusikken og masser på hjertet, som for tiden presser sig på i form af nye sange. Den unge sangskriver og musiker har på det seneste kombineret sin tid i studiet, hvor de nye sange bliver til, med få udvalgte koncerter i Danmark og Tyskland.

Med sig på scenen har Asbjørn sit faste band bestående af Esben Inglev (mandolin, synths, samplers), Steffen Lundtoft Jensen (drums), Simun Ørgaard Mohr (bass) og Mathias Sommer (keyboards).

Crunch House

Torsdag 16.30

Crunch House

Torsdag 16.30
Gårdscenerne

Emil Savery og Jonas Ladegaard udgør tilsammen duoen Crunch House, hvor de spiller på henholdsvis hammondorgel og trommer. Lyden er karakteristisk, og genren ikke fastlåst, men spænder over variationer mellem det arrangerede og improvisatoriske, det alvorlige og det fjollede, det hårde og det bløde, og det hurtige og det langsomme. Crunch House vandt desuden Ung Jazz ’13.

CTM

Fredag 21.15

CTM

Fredag 21.15
Truckhallen

Den talentfulde sangerinde og cellist Cæcilie Trier vender for tredje år i træk tilbage til New Note Festival. Tidligere har hun spillet på festivalen med Choir of Young Believers i 2012 og Chimes & Bells i 2011, og i år viser Cæcilie Trier nye facetter af sit musikalske repertoire, når hun gæster festivalen med sit eget nye projekt CTM, der i efteråret 2012 udkom med den anmelderroste EP ’Variations’ med hittene ’Jewel’ og ’Variations’. CTMs sange er dansable med en unik vokal og appellerende beats, som er en hyldest til de tidlige 80’ere.

Dahl/Pasborg Duo

Lørdag 19.00

Dahl/Pasborg Duo

Lørdag 19.00
Støberihallen - Sal

To musikere i særklasse der hver især har markeret sig som stærke personligheder på den danske og den europæiske jazzscene. Sammen løfter de musikken let og flydende i jazzens åbne rum og inkorporerer swing, bebop, cool og frie improvisationer.

Stefan Pasborg er kendt som en meget personlig og virtuos trommeslager, og denne koncert viser endnu en spændende side af hans imponerende kunstneriske palet.

Carsten Dahl er én af de vigtigste nulevende danske jazzpianister med en overlegen teknik og en musikalitet, som gør ham i stand til at udtrykke sig problemløst inden for et rigt spekter af jazzens genrer fra swing- og bebop-traditionerne til helt fri improvisation.

I det krævende duoformat trækker Dahl og Pasborg på kendte og ukendte rytmisk improviserede facetter, og smukke magiske øjeblikke opstår, mens vildskaben vokser frem. To passionerede mennesker, der i den grad er til stede i musikken, sætter alt på spil.

Echo Me

Torsdag 17.15

Echo Me

Torsdag 17.15
Klaverfabrikkens Gård

Bag navnet Echo Me gemmer sig Jesper Madsen – en ung københavner, som trods alderen er særdeles velbevandret i sangskrivning og musisk komposition. Albummet ’Echo Me’ fra 2012 er folk-pop med nordisk islæt, men også med inspiration fra folkens rødder i USA. Bag sig har Echo Me et hav af koncerter rundt om i verden.

Efterklang

Torsdag 20.30

Efterklang

Torsdag 20.30
Truckhallen

Sidst vi kunne præsentere Efterklang på New Note Festival var i 2010. I mellemtiden har bandet vundet diverse priser, er skrumpet ind til en trio, lavet en dokumentar og udgivet sit fjerde album – det storladne og anmelderroste ’Piramida’ fra 2012. Inspirationen til dette album har bandet fundet, da de opholdte sig ni dage på den norske øgruppe Svalbard i en forladt mineby med samme navn som albummets titel. Her indhentede Efterklang en atmosfære og over 1000 lydbidder optaget i de mange og varierende omgivelser i området, som udgør rygraden i det nyeste album. Efterklang er nyskabende og søgende i deres musik, der bedst kan klassificeres som en storladende indie-symfoni med et elektronisk islæt. Bandet består af de tre barndomsvenner Mads Brauer (elektroniske instrumenter, programmering samt diverse instrumenter), Casper Clausen (vokal samt diverse instrumenter) og Rasmus Stolberg (bass).

Det danske land og rige er blot stoppested tre gange, når Efterklang begiver sig ud på sin verdensomspændende sommerturné med ’Piramida’ – og vi er meget beærede over at have bandet på programmet endnu en gang.

Eggs Laid By Tigers

Onsdag 20.15

Eggs Laid By Tigers

Onsdag 20.15
Truckhallen

"I wrote wonderfully original things, like eggs laid by tigers" – Dylan Thomas (1914-1953)

Det københavnske band, bestående af Jonas Westergaard, Peter Bruun, Martin Ullits Dahl og dertil yderligere fire musikere, kalder selv deres musik for original og umulig at genrekategorisere. Deres store inspirationskilde er den walisiske digter Dylan Thomas, hvorfra både teksterne til deres sange og bandets navn stammer fra. Glæd dig til fyldig musik med skiftende tempi, instrumentarrangementer og trestemmige vokalharmonier.

Elephant in the Room

Torsdag 15.00

Elephant in the Room

Torsdag 15.00
Torvet

Det lokale band, der består af Jakob, Frej, Laurits, Rasmus og Mikkel, har siden barndommen haft musikken i sigtekornet. Siden dengang er seriøsiteten taget til, hvilket har resulteret i en finaleplads i den store bandkonkurrence Emergenza, hvor publikum er blevet mødt med rockmusik, der spænder over genrerne alternative, melodisk og indie, som Elephant In The Room til fulde formår at fremføre originalt.

Frederik Jyll

Fredag 15.00

Frederik Jyll

Fredag 15.00
Torvet

I 2011 debuterede Hillerøds egen Frederik Jyll som soloartist med covernumre af kendte sange. I mellemtiden har Frederik fundet tiden og modet til at skrive og komponere sin egen musik, som spænder bredt fra akustiske popballader til elektrisk guitar blues.

Ghost Venue

Fredag 20.45

Ghost Venue

Fredag 20.45
Truckhallen

Ghost Venue er et alternativt elektronisk projekt af Theodor Storm Kristensen med Benjamin Fischermann som live-trommeslager. Musikken kombinerer gamle, skrattende samples fra glemte vinyler med lyden af moderne, kraftfulde electro og hip-hop beats. Derved skabes et stemningsfyldt og unikt univers, som både er drømmende og meget tilstedeværende.

Harmonics

Torsdag 15.45

Harmonics

Torsdag 15.45
Klaverfabrikkens Gård

Med sit flyvske lydbillede, flotte vokalharmonier og lækre folk-arrangementer tager Harmonics jer med ind i deres univers, hvor både nutidens meningsløshed og fortidens nostalgi er inspiration for deres folk-rockede lyd. Kvartetten fra København deltog sidste år i den populære konkurrence, Emergenza, hvor de nåede til finalen i Store Vega.

Ice Cream Cathedral

Fredag 20.00

Ice Cream Cathedral

Fredag 20.00
Truckhallen

Københavnertrioen beskriver selv deres musik som space-pop. Med støjende elektroniske effekter, tindrende klare akkorder og distinkt vokal er denne beskrivelse også utroligt rammende. Ice Cream Cathedral skaber gennem deres musik et drømmende pop-univers, hvor mødet mellem Anja Lahrmanns udtryksfulde vokal, Kristian Paulsens guitars flerdimensionelle bund af støj og Anders Bachs trommers simple rytmer, skaber et drømmende univers, hvor kontrasterne holder hinanden i skak og skaber musikalsk harmoni. Det er mødet mellem det uskyldigt feminine og musikalsk potente univers, som udgør Ice Cream Cathedrals egen letgenkendelige lyd.

In Memoirs

Lørdag 16.15

In Memoirs

Lørdag 16.15
Klaverfabrikkens Gård

Bag enmandsprojektet In Memoirs gemmer sig frontmanden Morten Fillipsen, som siden sin udtagelse til P3’s Karrierekanonen har opnået stor succes med blandt andet Hiding Here With Us, som røg direkte ind på førstepladsen på P3’s Elektriske Barometer. In Memoirs drager med sin minimalistiske, velgennemtænkte og melankolske musik lytteren ind i et drømmende og beroligende univers, hvor der er tid til at slappe af og tænke over tilværelsen.

Jetsi Kain

Lørdag 17.30

Jetsi Kain

Lørdag 17.30
Klaverfabrikkens Gård

Man skal have holdt hænderne for ørene i den seneste tid for ikke at vide, hvem Jetsi Kain er. Sekstetten fra København, med sangskriverne Frederik Gøtzsche og Jacob Bøcher Müller i front, har på kort tid formået at nå et bredt publikum med deres fængende musik. Lyden er genkendelig med klare referencer til 60’ernes beatkultur, men er alligevel helt deres egen.

Line Hvid

Fredag 15.45

Line Hvid

Fredag 15.45
Klaverfabrikkens Gård

Line Hvid er et seks mand stort band med Line Hvid som frontfigur. Teksterne omhandler hverdagens skævheder, de små menneskelige fejl og hjertebanken. Genren er en blanding af folk, lo-fi og trippop. Der kredses om fortællingerne gennem tunge beats, skæve melodier og flotte harmonier.

Linkoban

Fredag 22.30

Linkoban

Fredag 22.30
Truckhallen

Ling Ly, bedre kendt som Linkoban, leverer en blanding af grimemusikkens tonstunge beats og elektropoppens dansable charme. Hun blæser publikum omkuld med hendes stærke energi på scenen og har blandt andet optrådt til den prestigefyldte branchefestival South By Southwest i Texas. Du kender sikkert singlen ’Like This’ fra 2012 – den har nemlig været i rotation på P3, det svenske P3 og er spillet på BBC’s radio1. Desuden brugte modedesigneren Stella McCartney nummeret til sin catwalk i Paris. Sidst, men ikke mindst, høster debutalbummet ’Ox’ fra maj i år 5 stjerner fra både GAFFA og Soundvenue.

Madson

Fredag 16.30

Madson

Fredag 16.30
Gårdscenerne

Madson er på vej frem som splinterny singer-songwriter i Danmark. I sin lettilgængelige og behagelige pop gør han meget brug af blues- og rockinspirerede toner, som giver musikken et ekstra interessant og fængende lag. Ved den danske musikside ’Bands of Tomorrow’s første award-arrangement i marts 2013 åbnede Madson med en minikoncert, og han har på samme side haft æren af at være ugens fokuskunstner i uge 6.

Martin Fabricius Trio

Lørdag 16.30

Martin Fabricius Trio

Lørdag 16.30
Hillerød Bibliotek

Martin Fabricius' musik er iørefaldende og billedskabende. Med det noget specielle instrument vibrafonen, står Martin Fabricius i spidsen for sin trio med Christian Hougaard Nielsen på kontrabas og Jacob Hatholt på trommer. Som noget særligt gæster den unge mundharpe-virtuos, Mathias Heise denne eftermiddag trioen. Mathias mestrer sit instrument som få og begejstrer overalt, hvor han kommer med sit spil.

Publikum bliver ført ind i et ganske unikt musikalsk univers med plads til fordybelse, drømmerier og gammeldags spilleglæde.

Modspil

Lørdag 11.45

Modspil

Lørdag 11.45
Torvet

Den akustiske kvartet Modspil spiller rytmisk musik krydret med kryptisk lyrik. Sangteksterne er danske, og instrumenterne tæller trommer, klaver, guitar og gulvbas. Genremæssigt ligger Modspil et sted mellem rockende jazz-punk og swingende power-folk. Deres første album ’Forhold og Baghold’ udkom i marts 2013 og blev mødt med stor begejstring af anmelderne. Indtil videre har de gæstet talrige scener landet rundt med en række anmelderroste koncerter.

Nanome

Lørdag 13.45

Nanome

Lørdag 13.45
Klaverfabrikkens Gård

Bag navnet NANOME gemmer sig den elektroniske musiker Soffie Viemose. Inspireret af to års studie på Berklee College of Music fandt hun sin personlige unikke, mørke og nordiske lyd, og nu venter udgivelsen af debutalbummet til september. Soffie har desuden udgivet en EP i 2011, hvilket gav hende en plads i Roskilde Festivals program årets efter.

Navneløs

Torsdag 19.00

Navneløs

Torsdag 19.00
Truckhallen

Det syv mand store band, med en gennemsnitsalder på blot 19 år, har for alvor indtaget den danske musikscene. I 2012 udgav de ep’en ”EP”, og i år er de blandt andet booket til Roskilde Festival. De prøver kræfter med det danske modersmål som sangsprog i et forsøg på at afspejle deres generations konstante søgen efter kærlighed og forståelse. Navneløs afsøger grænser i både det musikalske og lyriske udtryk; de grænser over klassisk musik, post rock og jazz uden nogensinde at binde sig. Det gør, at deres musik i det ene øjeblik kan være minimalistisk og i det næste pompøst. Deres værker skaber en følelse af naiv melankoli og håbefuld lyrik – med et væld af støjende, storladne guitarpassager og akustiske cellostykker skaber de betagende smukke sange.

Oh Land

Onsdag 21.30

Oh Land

Onsdag 21.30
Truckhallen

Vi er stolte af, for anden gang på New Note Festival –  og denne gang under et andet navn og på en større scene, at kunne præsentere den danske, internationale sangerinde og sangskriver Oh Land. Sidst stod hun på scenen som Nanna Øland.

Til daglig er Oh Land bosat i New York, hvor hun arbejder med store amerikanske producere, men vender altså denne sommer hjem for at give få koncerter til sit danske publikum. Vi glæder os til igen at åbne dørene til en eksklusiv, intim koncert, hvor lokal festival møder international stjerne.

I 2011 kunne man opleve hende på Roskilde Festival, hvor hun spillede for et tætpakket publikum på Cosmopol. Oh Land er ikke bange for at være til stede på scenen, og bag de flamboyante kostumer og shows har hun et seriøst sangmateriale, der gør hende i stand til at konkurrere med alverdens pop-divaer. Musikken er eksperimenterende, legesyg og bevæger sig inde for electro-popgenren.

Paper Tigers

Fredag 17.15

Paper Tigers

Fredag 17.15
Klaverfabrikkens Gård

Paper Tigers garanterer en intens rock-fest. Med inspiration i britisk og amerikansk 60’er-rock laver Paper Tigers moderne numre med iørefaldende guitar riffs, catchy melodier og dansable rytmer. Paper Tigers blev ved Underground Music Awards i 2011 kåret til Årets Rocknavn. Året efter vendte bandet tilbage som hovednavn til arrangementet med deres nye EP 'If we may'.

Rozy Hawkes

Lørdag 12.30

Rozy Hawkes

Lørdag 12.30
Gårdscenerne

Rozy Hawkes består af fire lærerstuderende, som ønsker at lave musik, der ikke er drevet frem af målet om at nå flest mulige. De forsøger at dyrke den inderlighed og det nærvær, der klæder et stemningslegende band i den mørke melankolske ende af genrespektret. Musik fra et band der elsker enkel musik, men som samtidig afskyr simpel musik.

Schultz and Forever

Lørdag 15.00

Schultz and Forever

Lørdag 15.00
Klaverfabrikkens Gård

Den 18-årige Jonathan Schultz har med sin anden Ep ”Celine”, der blev udgivet i januar 2013, for alvor markeret sig som et af øjeblikkets mest spændende danske navne i den vidtvoksende folk-genre. Af musikalske slægtninge kan nævnes Bon Iver og Tallest Man On Earth - men Jonathan hævder dog selv at være mest inspireret af R. Kelly.

Simon Toldam Trio

Onsdag 18.00

Simon Toldam Trio

Onsdag 18.00
Buddha's

Den anmelderroste klavertrio bestående af Simon Toldam på klaver, Nils Davidsen på bass og Knut Finsrud på trommer er blandt andre på listen over de bands, som det ukonventionelle pladeselskab ILK i år vil præsentere på New Note Festival. Musikken er ny og frisk, og man kan glæde sig til et på en gang løst og ustruktureret triounivers, der blander sig ubekymret med swing af den mest medrivende skuffe

Taragana Pyjarama

Torsdag 22.00

Taragana Pyjarama

Torsdag 22.00
Truckhallen

Under det mystiske navn Taragana Pyjarama gemmer sig Nick Ericksen, der er leveringsdygtig i international klingende elektronisk musik. Siden debuten Tipped Bowls udkom i 2012,  har han fået opmærksomhed fra det mægtige musikmedie Pitchfork, som skrev rosende ord om pladen samt anmeldte den nye single RAR, som udkom tidligere på året. Der er dermed lagt op til en koncert af international karat, når Taragana Pyjarama inviterer musikere med på scenen og leverer et spændende liveset.

The Rumour Said Fire

Lørdag 23.00

The Rumour Said Fire

Lørdag 23.00
Truckhallen

The Rumour Said Fire er, om nogen, et etableret, men stadig hurtigt udviklende band, med noget på hjerte. De fire bandmedlemmer er hjemmevante på livescenen og høster mange stjerner for deres optrædener.

Allerede ved starten af gruppens karriere kvitterede Berlingske Tidende med 5 stjerner og kaldte det første udspil for ”et stilfærdigt brag”. En karakteristisk der passer godt til gruppens, ofte underspillede, storhed. Med debutsinglen The Balcony spillede gruppen sig ind i musikelskernes hjerter – singlen lød af alt andet end begyndelse.

På The Rumour Said Fires nye album er der søgt andre musikalske veje. Halvandets års arbejde med at finde de helt rigtige stemninger har resulteret i endnu et særdeles anmelderrost album produceret af gruppens forsanger, Jesper Lindang, selv.

Tranberg og Davidsen

Onsdag 19.15

Tranberg og Davidsen

Onsdag 19.15
Buddha's

Bassisten Nils Davidsen og trompetisten Kasper Tranberg har været med til at præge den nye danske jazz i et par årtier, og de har samarbejdet i utallige sammenhænge. Dog ikke i duo før nu. Endnu et navn præsenteret af ILK, der i oktober udgav duoens første album 'Zone Bleue' – en plade fyldt med varme og foruroligende underfundighed. Med til koncerten har de den amerikanske trommeslager Tyshawn Sorey, der er artist in residence hos JazzDanmark i år.

Virgin Suicide

Lørdag 20.00

Virgin Suicide

Lørdag 20.00
Truckhallen

Virgin Suicide har en kitschet nerve, der forgrener sig ned gennem 00’ernes alternative rock og dvæler ved den lyd, bandet husker fra sin tidlige ungdom. 90’ernes sangskrivning bliver genopleves med Virgin Suicide og kommer til udtryk på en bund af chorusguitar og hjerteskærende melodistykker. Bandet bevæger sig på grænsen mellem melan­koli og ung­dom­me­lig energi, der bringer minder frem fra rockens ungdom.

Waldo & Marsha

Lørdag 21.00

Waldo & Marsha

Lørdag 21.00
Truckhallen

Det unge århusianske band på hele otte mand har, siden de blev dannet i 2009, haft stor succes både i Danmark og Tyskland. Inspirationen kommer fra 90’ernes britiske shoegaze-rock med en mur af massivt forvrænget og rå lyd, der bliver komplimenteret af drømmende, poppede melodier og vedkommende sange.

Bandet varmede med stor succes op for britiske Yuck i Voxhall i 2011. Siden har de udgivet den meget anmelderroste EP ”Smiling at the ground” i 2012, hvor de også spillede en stor koncert på SPOT-festival, og som ligeledes imponerede anmelderne.