New Note Festival 2016 Program

Her kan du se programmet for New Note Festival 2016!

Torsdag
Band Tid Venue
Red Hill Songwriters Torsdag 17.00 Lille scene
Gents Torsdag 18.00 Lille scene
Virgin Suicide Torsdag 19.00 Store scene
Chinah Torsdag 20.15 Truckhallen
Soleima Torsdag 21.15 Store scene
The Minds of 99 Torsdag 22.30 Truckhallen
Fredag
Band Tid Venue
Katinka Fredag 15.30 Store scene
Radiodrama med Keep Talking Fredag 16.30 Truckhallen
Lucas Forch Fredag 17.30 Store scene
Skalkeskjul Fredag 18.45 Lille scene
Dans og Lær Fredag 19.45 Store scene
Wangel Fredag 20.45 Truckhallen
CTM Fredag 22.00 Store scene
Blaue Blume Fredag 23.00 Truckhallen
Lørdag
Band Tid Venue
M.I.L.K. Lørdag 15.30 Store scene
Poesibanko Lørdag 16.30 Lille scene
EXEC Lørdag 17.30 Store scene
Masasolo Lørdag 18.45 Truckhallen
New Kids Lørdag 19.45 Store scene
Palace Winter Lørdag 20.45 Truckhallen
Ida Kudo Lørdag 22.00 Store scene
Phlake Lørdag 23.00 Truckhallen
Ingen koncerter matchede din forespørgsel!

Blaue Blume

Fredag 23.00

Blaue Blume

Fredag 23.00
Truckhallen

Bølgerne er gået højt, siden Blaue Blume udgav deres musik via SoundCloud i 2013. Med den stærke EP Beau & Lorette fra 2014 har musikinteresserede ventet i spænding på et debutalbum af samme kaliber. I 2015 udkom debuten Syzygy, der understregede, hvorfor Blaue Blume er et af de mest interessante rockbands, Danmark har at byde på lige nu. Forsanger Jonas Smiths dragende vokal leder tankerne hen på Jeff Buckley, og lyden er i den drømmende og atmosfæriske ende af rockskalaen. Blaue Blume gæstede New Note Festival tilbage i 2014, men er nu klar til at indtage den store scene som et festivalens hovednavne. Med udsolgt i Store Vega og festivaljobs på bl.a. Roskilde Festival denne sommer er der ingen tvivl om, at Hillerød er klar til Blaue Blume.

Chinah

Torsdag 20.15

Chinah

Torsdag 20.15
Truckhallen

Allerede inden Chinah udgav deres debut-EP Once The Lights Are On i februar, havde bandet høstet enormt store roser fra både danske og internationale musikmedier. Trioen bliver da også spået en strålende fremtid og var ét af blot seks navne blandt Vegas Udvalgte 2016. Chinahs musikalske univers er på samme tid nærværende varme og skandinavisk minimalisme. En sound, der giver et af de bedste danske bud på, hvordan R’n’B skal lyde anno 2016. 

CTM

Fredag 22.00

CTM

Fredag 22.00
Store scene

Sanger og cellist Cæcilie Trier har gæstet New Note Festival flere gange gennem årene med blandt andet Choir of Young Believers og Chimes & Bells. I år er hun tilbage på festivalen med sit hovedprojekt CTM. Med debut-EP’en Variations fra 2012 viste hun sig som en af nyere tids mest interessante og nyskabende kunstnere på den danske musikscene, hvilket blev bekræftet af hendes nyeste udspil Cézanne fra 2016. CTM’s eksperimenterende musik tager lytteren med på et eventyr i lyd, hvor bulgarsk kormusik, piano-udbrud og klassiske toner blandes til et unik lydcollage.

Dans og Lær

Fredag 19.45

Dans og Lær

Fredag 19.45
Store scene

Et kassettebånd fra 1968 med fuglefakta og fuglesang fra Dansk Ornitologisk Forening og en mand med en idé; således blev Dans og Lær skabt tilbage i 2010, da frontmanden Bjarke Søballe Andersen sammensatte nøgtern oplæsning om fugle med dansable, funky beats. Dette førte til Dans & Lærs første album Havens Fugle fra 2010. Siden hen har Dans & Lær udviklet sig til en gruppe på fem musikere, som har udgivet yderligere to albums: Flere Fugle fra 2012 og New Zealand fra 2014. Fuglehorisonten bliver helt sikkert udvidet til sommerens festival, når der spilles op til dans med Dans & Lær.

EXEC

Lørdag 17.30

EXEC

Lørdag 17.30
Store scene

EXEC er en mand og hans klaver. Manden er i dette tilfælde Troels Abrahamsen bedre kendt som forsanger i electro-rockbandet VETO, men man kan måske sige, at EXEC er noget helt andet. EXEC er inspireret af den nordiske salmetradition blandet med Troels’ personlige tekstunivers. Troels Abrahamsens vokal kommer virkelig til sin ret som EXEC, og det er svært ikke at lade sig rive med i den dybt indfølte, rørende og insisterende musik.

Gents

Torsdag 18.00

Gents

Torsdag 18.00
Lille scene

80’er-vibes og synthesizere er nøgleord for duoen Gents. Det nye sprudlende band udgav debut-EP’en Embrace the Future i december 2015 og høstede en række flotte anmeldelser. På scenen vil man opleve et væld af synthesizere og skarpe 80’er-beats, der lægger fundamentet for forsanger Niels Fejrskov Juhls dybe og indbydende røst.

Ida Kudo

Lørdag 22.00

Ida Kudo

Lørdag 22.00
Store scene

Den dansk-japanske sangerinde Ida Kudo udgav i 2015 sin debut-EP IDA KUDO med fire dansevenlige og catchy numre. I januar 2016 kom singlen Killer med et mere dystert og fortællende lydbillede. Med sin musik blander Ida Kudo det skrøbelige, feminine og nordiske udtryk med dybe, eksperimenterende og mere østlige grime-beats. Musikken forener lys og mørke i et nyskabende lydunivers, der gør én nysgerrig på mere.

Katinka

Fredag 15.30

Katinka

Fredag 15.30
Store scene

Med sin ukulele og sin hæse stemme formår Katinka Bjerregaard at folde det danske sprog på finurlige og uventede faconer, og siden forrige års debut-EP Røntgen er det gået stærkt for bandet. Katinka vandt i 2015 KarrieKanonen, spillede til Kronprinsparrets prisuddeling, og udgav i år EP’en Lufthuller. Hun spiller desuden på dette års Roskilde Festival. Katinka er en tidløs historiefortæller, med et indtagende, ømt og skarpt tekstunivers, og en inderlighed og ærlighed man sjældent oplever.

Lucas Forch

Fredag 17.30

Lucas Forch

Fredag 17.30
Store scene

Lucas Forch gæster dette års New Note Festival med sit neo-klassisk inspirerede klaverprojekt. Lyden er simpel, men melodierne står stærkt, hvilket kan drage paralleller til nyere tids store klaverpersonligheder som Nils Frahm. Den smittende spilleglæde og blandingen af improvisation og komposition gør Lucas’ livepræstationer smukke og uforudsigelige.

M.I.L.K.

Lørdag 15.30

M.I.L.K.

Lørdag 15.30
Store scene

Navnet M.I.L.K. var på en lang række indflydelsesrige musikmediers radar, da de uploadede deres debut-single If We Want To sidste år. Med associationer til Jungle og Rhye kombinerer det nye musikkollektiv M.I.L.K. elektronisk funk, saxofonsoloer, soul-inspirerede toner med forsanger Emil Wilks kælende vokal. Musikken inviterer én ind i et tropisk paradis med sommervibes, kulørte lamper og lækre beats. Med en planlagt debutudgivelse, flere features på amerikanske udgivelser og en koncert på Roskilde Festival i år er M.I.L.K. uden tvivl et band, vi kommer til at høre meget mere fra.

Masasolo

Lørdag 18.45

Masasolo

Lørdag 18.45
Truckhallen

Et nyt stjerneskud på den danske indiescene er tonet frem i 2016. Masasolo hedder projektet, og bandets lyd tager afsæt i den guitarbårne rockmusik, hvor 70’ernes lette psych-toner også er at ane. En topplads på P3’s Barometerlisten med singlen Really Thought She Loved Me og en plads i Roskilde Festivals program må tale sit tydelige sprog – man kommer til at høre meget mere fra Masasolo i 2016 og 2017.

New Kids

Lørdag 19.45

New Kids

Lørdag 19.45
Store scene

New Kids er trommeslager og sangskriver Rune Lohses seneste projekt, der er skabt i samarbejde med fire anerkendte musikere fra den danske impro-scene. Lohse selv er nok også mest kendt fra den danske impro-scene, men med New Kids og albummet Leonida bringer han improvisationsmusikken ind i popmusikkens univers. Resultatet er en eklektisk og medrivende form for psykedelisk pop, der viser, at avantgarde og pop ikke er hinandens modsætninger.

Palace Winter

Lørdag 20.45

Palace Winter

Lørdag 20.45
Truckhallen

Palace Winter består af australske Carl Coleman og danske Caspar Hesselager. Makkerparrets lyd tager afsæt i Colemans klassiske tilgang til sangskrivningen blandet med Hesselagers mere elektroniske og producerorienterede måde at arbejde med musikken på. Det resulterer i en mangefacetteret lyd, hvor både folk-rock, psych og electronica er en del af bandets palet. I juni måned udkom debuten Waiting for the World to turn

Phlake

Lørdag 23.00

Phlake

Lørdag 23.00
Truckhallen

Allerede sidste sommer præsenterede New Note Festival den dengang nærmest ukendte duo til et arrangement i Huset-KBH, hvor Phlake spillede en af sine allerførste koncerter. Siden da er det gået rigtig stærkt for bandet. I september 2015 blev deres andensingle Pregnant Ugens Uundgåelige på P3, og med deres hyldest til den gravide kvinde fik Phlake for alvor fat i danskerne. Siden da har de udgivet den stærke single Angle Zoo, og mon ikke der lander et debutalbum i løbet af sommeren. Billetterne til deres koncerter bliver revet væk, og 2016 tegner til at blive et stort år for denne nye R’n’B-duo. Vi er derfor enormt glade for endnu en gang at kunne præsentere Phlake i New Note-regi - denne gang som hovednavn.

Poesibanko

Lørdag 16.30

Poesibanko

Lørdag 16.30
Lille scene

Lørdag kan du tæve dine venner i poesibanko, når digterne Sternberg og Vagn Remme fører bankohallernes stemning ind på New Note Festivalens scene. Få fat i en bankoplade og gå hjem med eksklusive præmier under armen.

Radiodrama med Keep Talking

Fredag 16.30

Radiodrama med Keep Talking

Fredag 16.30
Truckhallen

Lyt til radiodrama i Truckhallens mørke med prisvindende Keep Talking, som producerer noget af det mest nyskabende lyddramatik i Danmark. Læn dig tilbage, luk øjnene og send din fantasi og sanser afsted på en vild rejse! 

Red Hill Songwriters

Torsdag 17.00

Red Hill Songwriters

Torsdag 17.00
Lille scene

Hillerød har mange unge talentfulde musikere og specielt sangskrivertalenterne er blomstret frem de seneste par år. Det kan vi ikke midst takke Klaverfabrikkens sangskriverklub, Red Hill Songwriters, for, der arrangerer sangskrivercamps og den månedlige åbne scene på Kaffebar i Slotsgade. Hver dag præsenterer Red Hill Songwriters et udpluk af de bedste fra den lokale sangskriverscene, kurateret af bagmændene Benjamin Aggerbæk og Frederik Damhus. Nogle er erfarne musikere, mens andre står på en stor scene for første gang. Fælles for dem alle er, at de skriver deres egen musik, og de gør det med liv og sjæl.

Glæd jer til at opdage de nyeste stjerneskud fra den nordsjællandske musikscene. 

Skalkeskjul

Fredag 18.45

Skalkeskjul

Fredag 18.45
Lille scene

Skalkeskjul er historien om to Kolding-drenge, der valgte at skabe et band ud fra devisen ”Hvor svært kan det være?”. For Skalkeskjul var det åbentbart ikke så svært, for med deres debut-EP og nummeret Danser Videre strøg de ind på P3’s Barometerliste og blev der i otte uger. Skalkeskjul blander 80’ernes britrock med 60’ernes beatmusik og trækker tråde tilbage til danske beatikoner som Steppeulvene. 

Soleima

Torsdag 21.15

Soleima

Torsdag 21.15
Store scene

Soloprojektet Soleima så dagens lys i foråret 2015, da Sarah Mariegaard udgav sin debutsingle My Boi. Singlen vakte interesse i både ind- og udland, og på SPOT Festival 2015 leverede Soleima en særdeles anmelderrost debutkoncert. Du kender hende måske fra gruppen Flødeklinikken, hvor hun gjorde sig bemærket med sin karisma og sprøde stemme. Med Soleima, skaber Sarah Mariegaard et unikt elektronisk univers, hvor de fine og skrøbelige tekster om kærlighed møder de mere rå og sexede, tunge beats.

The Minds of 99

Torsdag 22.30

The Minds of 99

Torsdag 22.30
Truckhallen

Startskuddet for The Minds of 99’s succes var hyldestsangen til polarforsker Knud Rasmussen med titlen Det Er Knud Som Er Død. Siden da har bandet cementeret deres position som et af Danmarks absolut bedste rockbands, da de i overbevisende stil åbnede Orange Scene på Roskilde Festival sidste år. I oktober 2015 udkom deres andet album Liber, der modtog stjerneanmeldelser fra landets anmeldere. Politikens anmelder Kim Skotte kaldte albummet for årets bedste og kvitterede ligeledes med seks ud af seks stjerner, da bandet spillede i Vega i november. Vi er derfor ikke i tvivl om, at det bliver et brag af en koncert og en unik mulighed for at opleve bandet helt tæt på, når The Minds of 99 indtager scenen på New Note Festival 2016. 

Virgin Suicide

Torsdag 19.00

Virgin Suicide

Torsdag 19.00
Store scene

Virgin Suicide er på ganske kort tid blevet et af de mere veletablerede navne på den danske indie-pop scene. Flere af musikerne i Virgin Suicide er kendte ansigter på New Note Festival, og vi er rigtig glade for at kunne byde dem velkommen endnu en gang. Bandets guitarist Terkel Atsushi Røjle er opvokset i Hillerød og er en af de mange talentfulde musikere, byens musikmiljø har fostret de sidste par år. Virgin Suicides anmelderroste debutalbum fra 2015 indeholder radiohits som Virgin Suicide og Marble Sky og er i øvrigt mixet af Sune Wagner fra The Raveonettes.

Wangel

Fredag 20.45

Wangel

Fredag 20.45
Truckhallen

Peter Wangel har en af de flotteste og mest interessante stemmer i Danmark og et navn, man lige så godt kan vende sig til. Udover det imponerende register formår Wangel at levere ørehængende popballader, som meget fortjent får masser af radiotid på de danske radiokanaler. Peter Wangel er opvokset i Birkerød, og vi glæder os til at kunne præsentere hans band i det nordsjællandske denne sommer.